divendres, 21 de desembre del 2012

Uns tocs nadalencs!


Ja s’apropa el Nadal i no podíem acomiadar-nos abans de les vacances sense dedicar l’última sessió de l’assignatura a crear i dissenyar alguns adorns per a la nostra casa i donar-li, d’aquesta manera, un toc nadalenc. 

Vam pensar que seria una bona ocasió per realitzar un taller de pompons de Nadal amb llanes de diferents colors i que, a més, els podríem decorar al nostre gust amb diferents mides, colors i textures de teles. 

Entre totes, vam anar fent aquestes gracioses boles de llana i, tot aprofitant que érem poquetes, ens anàvem ajudant les unes a les altres per tal d’anar recordant els passos que havíem de seguir en la realització d’aquests pompons. 



Tot i que les primeres boles no varen sortir com havíem esperat... els darrers pompons (sobretot els de la nostra companya Nuria), van quedar molt bonics i encisadors amb els diferents ullets que els hi vam posar. 

Va ser una tarda molt especial i agradable per tancar aquest trimestre abans de les vacances de Nadal. Un repòs molt esperat per tornar l’any que ve amb moltes idees i energies!

divendres, 14 de desembre del 2012

Taller de cançons i dinàmiques de grup



Aquesta setmana ha estat dedicada a cantar cançons per al primer cicle d’educació infantil i per a les dinàmiques de joc. 

La primera part de la classe em seguit els diferents consells i recursos que la Natàlia i l’Ana ens han mostrat referent a les cançons que podem utilitzar per als infants de zero a tres anys. 

Durant aquesta horeta em pogut escoltar un munt de cançons: des de cançons de falda, fins a aquelles cançons més relacionades amb les partes del cos o amb els hàbits que haurem de seguir en el dia a dia de l’escola. 

Les cançons són una, que com a futures docents, haurem de saber treure-li el màxim de profit, ja que ens permetran apropar-nos als infants, captar la seva atenció i enviar uns missatges curs, clars i entenedors. 


A la segona part de la sessió em començat a fer algunes de les propostes que les companyes tenien pensades en relació a les dinàmiques en grup. La Nieves ha estat la primera en trencar el gel i amb el seu joc de petons em entrar de seguida en les dinàmiques del jocs. 

Després la Cira ha estat l’encarregada de fer-nos reflexionar sobre les qualitats, els defectes i els desitjos que cadascú té i, a més, a conèixer-nos una mica més entre tots. I per finalitzar, l’Ana ens ha proposat un joc molt emotiu per acabar la sessió on cadascú de nosaltres valorava allò que més li agradada de cadascun dels participants. 

Ha estat una tarda plena d’alegries i d’emocions, on els sentiments s’han barrejat amb les rialles en un clima d’allò més confortable i amorós.

dimecres, 5 de desembre del 2012

Sessió de cant



En aquesta sessió he estat jo l’encarregada de dur a terme la classe i el taller pertinent. Després de molt de pensar i de rumiar el que podia ensenyar a les meves companyes i companys em vaig decidir per enfocar la sessió a un petit assaig vocal, per tal de treballar la nostra veu d’una forma sana i correcta. 

Com a futures mestres, la nostra veu, serà l’eina essencial amb la que treballarem i, per això, es totalment imprescindible que tinguem cura d’ella i que sapiguem treballar sense fer-nos mal i respectant-la. 

Per això, el taller que vaig dur a terme va estar dirigit a conèixer millor la nostra veu per tal de treure-li el màxim profit possible. 

Vam començar la tarda fent diferents exercicis de relaxació, de control de la respiració a través del diafragma, d’intensitat, de modulació, etc. 

I després ens vam endinsar en el món del cant, sense no abans escalfar la veu amb diferents melodies i cançons. 

En aquesta sessió, a més d’aprendre algunes cançons enfocades a l’educació infantil, vam poder observar alguna de les característiques que té la nostra veu i ens vam fer una mica més conscients de la importància que té la cura d’aquesta per tal de garantir la correcta utilització.

dimarts, 27 de novembre del 2012

Sessió de balls


En la sessió d’aquest dia vam poder gaudir d’una estona de molt de moviment i de diversió seguint els consells que la Noelia ens oferia sobre el ball pagès i, posteriorment, sobre les sevillanes. 



Personalment, em va agradar molt aquesta classe perquè mai havia practicat cap dels dos tipus de balls i no deixen de formar part de la nostra cultura eivissenca i espanyola. 


Tot seguint les diferents directrius que ens anava mostrant la nostra companya anàvem seguint tot allò que ens anava comentant, de la millor manera que podíem! 

La classe va ser d’allò més amena i l’ambient tant relaxat i amistós que s’hi va crear et deixava emportar per les músiques sense tenir por de la vergonya o fer el ridícul. A més, la Noelia ens va introduir en aquest món amb diverses explicacions, molt clares i concises, sobre la història, els instruments, la vestimenta o els passos dels dos tipus de balls. 

Així doncs, vam poder gaudir d’una tarda molt divertida tot acabant-la amb molta energia seguint el ritme de diferents cançons llatines.

dimarts, 20 de novembre del 2012

Con las manos en la masa!


Aquesta setmana ens hem preparat per ser unes fabuloses cuineres!!! 

Gràcies als coneixements de la nostra companya Iratxe, hem pogut dur a terme una recepta de postre d’allò més fàcil i bona. I el més agradable, és que hem pogut gaudir d’una estona força interessant i encantadora entre tots i totes. 

La nostra companya ens ha mostrat com fer un pastís de xocolata i galeta sense la necessitat d’utilitzar ni el foc ni el forn. Així doncs, és una recepta ideal per realitzar-la amb els nostres futurs alumnes a l’aula sense córrer ningun tipus de perill. 

D’aquesta manera, ens hem posat “manos a la masa” i hem anat seguint les instruccions que la Iratxe ens anava donant. Així, després de barrejar les galetes, la xocolata, la mantega i la llet, hem aconseguit un massa per, posteriorment, donar-li forma al nostre gust. 

Els resultats han estat de tots colors, formes i gustos. Mentre uns pastissos eren molt grans, altres eren de marró més claret o tenien un gust més fort a xocolata. 

Així doncs, després de passar una tarda d’allò més divertida i cuinera, cadascuna de nosaltres va sortir de l’aula amb un pastís sota el braç.

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Sessió de costura!



En aquesta sessió han estat les nostres companyes Alicia i Rosa les encarregades de guiar la classe i de mostrar-nos les seves habilitats amb la costura. Les dues s’han tornat i, d’aquesta manera, l’Alícia en ha mostrat com fer unes flores molts maques i la Rosa ens ha ensenyat com fer una marieta amb la tela de feltre. 

Primer, em començat amb les flors de l’Alícia i gràcies als seus consells i a la seva paciència, em pogut fer una floreta cadascuna de nosaltres per penjar-la a la bossa enganxar-la a una camiseta, etc. 

Les indicacions de l’Alícia eren molt clares i ens guiaven en tot moment d’una forma molt amable i tranquil·la. A més, entre totes, ens anàvem ajudant i prestant el material que podíem necessitar en aquell moment. 

Per altra banda, la Rosa, ha mostrar la mateixa simpatia que l’Alícia i ens ha mostrat com fer una marieta amb el feltre. Aquí, he de dir, que m’ha costat una mica més que la flor i que haig de millorar les meves aptituds envers a la costura... tot i això, l’assessorament de la Rosa ha estat molt adequat, ja que en tot moment estava disposada a ajudar en la nostra nova immersió en aquest món de fils i d’agulles. 

Encara que al final de la classe, la meva vista no podia més i l’esgotament mental comença a aflorar, ha estat una classe molt divertida on he pogut aprendre dues coses noves que, espero, vagi dominant cada cop més i que m’atreveixi a anar inspeccionant per mi mateixa.

dissabte, 20 d’octubre del 2012

Massatges a nadons.... i a nosaltres!


Per fi comencem les sessions amb la Carmen! Després de l’última reunió on vam decidir com enfocaríem aquest curs i aquelles coses que ens agradaria aprendre, vam encetar l’assignatura amb una sessió de massatges per a nadons. 

El massatges per a nadons té un nom i és Shantala, conegut com el massatge terapèutic per a bebès. El seu origen resideix a la Índia, on un doctor francès (Dr. F. Leboyer) va estar observant a una mare com feia massatges al seu nadó. Aquest metge va quedar totalment fascinat amb la força i la energia dels moviments de la mare i amb els beneficis que aquests proporcionaven al bebè. Davant això, va decidir importar aquest moviment a occident i batejar tota aquesta seqüència de moviments amb el nom d’aquella dona: Shantala. 

El massatge infantil és un llenguatge no verbal, és una forma que la mare té a la seva disposició per transmetre tot el seu afecte i tendresa al seu nadó. El nen, amb això, experimenta una sensació de benestar, no solament física, sinó també emocional. La mare aprèn, d’aquesta manera, a conèixer millor al seu fill i a captar els seus estats d’ànims. Per això, res millor que el massatge per a cuidar al bebè, per a relaxar-lo i per mostrar-li tot el nostre amor i tendresa. 

El massatge infantil aconsegueix tranquil·litzar als infants, fomenta la resistència del seu organisme, fa que tinguin un son més tranquil i, a més, promou un desenvolupament psíquic positiu i equilibrat. Els massatges són un d’aquells moments preferits per als nadons, ja que, durant aquest moment, els bebès senten una sensació molt agradable ja que no només es tracta del contacte de les pells, sinó que també perceben sensacions a través de l’oïda, l’olfacte i la visió. 

D’aquesta manera, si el massatge forma part d’una rutina diària, el nadó acabaran saben perfectament tots els passos que segueix la mare durant tot aquest procés i s’anirà delatant, poc a poc, a tots els seus moviments. 

Durant la nostra sessió a l’aula em pogut gaudir d’una petita demostració d’aquests massatges gràcies a la nostra companya Lucia, la qual ens ha mostrat, breument, com dur a terme un massatge amb un nadó de menys de sis mesos. Després, em estat nosaltres mateixes les que e manat practicant amb els ninots i, alhora, e manat comentant totes aquelles idees, preguntes o dubtes que ens anaven venint al cap. 

Ha estat una sessió molt interessant, agradable i plena d’idees i d’opinions que, un cop més, ens aniran ajudant durant tot el nostres procés d’aprenentatge com a futures mestres… i mares.

Comencem...


Ens tornem a trobar tots junts, un cop més, amb una de les nostres professores preferides: la Carmen. Aquesta aconsegueix crear un ambient molt càlid i agradable durant totes les sessions que realitzem amb ells, ens escolta, ens atén i pren atenció a tots els nostres passos. Per això, és un plaer tornar-la a veure i compartir amb ells un curs més, i l’últim... 

Aquest curs es presenta amb moltes sensacions, il·lusions, nervis i tensions, ja que es tracta de l’últim curs i són moltes les ganes que tenim per acabar i poder començar a exercir com a mestres. 

En aquesta assignatura la Carmen ens ha donat total llibertat per decidir com la volem enfocar a través d’un banc del temps. En aquest cadascuna de les alumnes i dels alumnes anirà mostrant allò que sap fer i que pot ensenyar a les seves companyes, d’aquesta manera, i entre totes, acabarem fent un munt d’activitats on nosaltres serem el centre i el protagonista de tot aquest procés. 

Tinc moltes ganes de començar i poso moltes energies i il·lusions en aquesta assignatura, ja que mai abans havia realitzat una amb aquest tipus de programació. Espero, doncs, que siguin unes sessions molt amenes, divertides, agradables i entretingudes!